fredag 9. juli 2010

Byggetillatelse!

Ja, da har vi omsider, etter 5 måneder frem og tilbake i papirmølla fått byggetillatelse! Hurra! Det er nå sendt inn søknad om igangsetting, dette har kommunen 3 ukers behandlingsfrist på. Når denne er i boks, kan selve bygginga starte. Men, vi jubler ikke før spaden er i jorda. Vi har gjort en del erfaringer de siste månedene som gjør at vi forholder oss nøkterne helt til all makt er ute av kommunens hender. Det har vært mye frem og tilbake og en smuule frustrasjon over "samarbeidet". Og da jobben omsider var gjort ble vi fakturert så det holdt! En femsifret faktura hoppet ned i postkassen vår i går. Synes i grunnen det er ganske snodig at vi må betale de for en jobb de allerede er betalt for å gjøre. Av oss som skattebetalere. Nok bitterhet, nå ser vi fremover! :) Nå er vi positivt innstilt og begynner faktisk å se en ørliten gravemaskin på tomta i drømmene våre! Foreløpig ligger det an til dette i begynnelsen av august. Veldig, veldig spennende! Når det gjelder selve huset, har det blitt noen skisser i det siste. Her er en liten smakebit.

Vi har tegnet huset stort sett selv, men en arkitekt har finpusset på tegningene våre. Her er hvordan vi ser for oss kjøkkenet:

Vi hadde i utgangspunktet sett for oss et større kjøkken enn dette. Men, så fikk vi en idé om å trekke veggen fra gangen nærmere, for å gjøre plass til en skyvedørsgarderobe bak kjøkkenet. Vi ser for oss at dette blir en bra løsning til våre behov. Innredningen blir fra IKEA, forhåpentigvis blir det en tur til Oslo for å bestemme fronter og bestille i løpet av høsten. Den synlige døren er til et soverom, den nesten usynlige bak, er til badet. I enden av gangen hvor skyvedørsgarderoben skal stå, blir utgang til verandaen.

Spisestue. Soverom bak. Til venstre for peisen er TV-stua. Mannen i huset er ikke helt enig i lysekrona over bordet, men dette er altså grovskisser hvor det er lov å drømme seg bort og dekorere uten innblanding:)


TV-kroken. Veggen til venstre er trappeveggen, her blir det et hyllesystem av en eller annen form. Vi ser for oss en lignende sofa og en puff. Her er det tegnet inn en "svanen" stol, men dette skal altså forhåpentligvis være en eames rocker.

Flere skisser og bilder kommer senere, nå sprudler kreativiteten etter et lengre tørke...

Denne grønnsaksgratengen ble fredagsmiddag i dag, veldig god! Sopp, løk, squash, purre, paprika, brokkoli og hvitløk i en panne. Kremet grønnsakene til med tomatpure, litt karripasta, fløte og litt revet parmesan. Krydret med ingefær og chili. Ost på toppen, 20 minutter. Sim salabim, nydelig! Ruccola er godt til alt!

Ønsker alle en god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen:)